محل تبلیغات شما

کولر مولتی اسپلیت با کولرگازی چیست؟

در این مقاله از سری مقاله های خانه تاسیسات، به مولتی اسپلیت ها، چگونگی کارکرد آنها و تفاوت آنها با کولرهای گازی پرداخته شده است. اگر شما نیز جز آن دسته افرادی هستید که در فکر خرید مولتی اسپلیت یا کولرگازی می باشند، با ما در این مقاله همراه باشید.

در فصول گرم سال تولید سرمایش برای ایجاد آسایش حرارتی در خانه و یا محل کار از اهمیت بالایی برخوردار است. تجهیزات سرمایشی مختلفی نظیر کولر آبی و گازی،پنکه و… در این راستا تولید و به بازار عرضه شده اند. اما در این میان کولرهای گازی فرایند تولید سرمایش را با کیفیت بیشتری نسبت به سایرین انجام می دهند. علاوه بر این، برای فضاهایی با رطوبت و گرمای بالا گزینه مناسبی محسوب می شوند. اما نکته مهم در رابطه با این کولر ها وجود تنها یک پنل است؛ با در نظرگرفتن این موضوع ممکن است فقط بخشی از فضای خانه خنک شود و اتاق های دیگر از سرمایش کافی بهره مند نباشند. کولر های مولتی اسپلیت برای رفع این مشکل روانه بازار شده اند. در ادامه به بررسی این دو سیستم سرمایشی و معایب و مزایای استفاده از آنها پرداخته شده است.

 

تفاوت کولر مولتی اسپلیت و کولر گازی

مولتی اسپلیت چیست؟

در سیستم های مولتی اسپلیت یا کولر گازی های چند پنله، یونیت خارجی که شامل کمپرسور و کندانسور است، به بیش از دو یونیت داخلی وصل شده و تنظیم دمای یونیت ها به صورت جمعی انجام می شود. در نتیجه در صورت خاموش شدن یکی از یونیت ها، سایر یونیت ها نیز خاموش می شوند. به علت مجهز بودن به اینورتر در این اسپلیتها امکان کنترل جریان مبرد وجود دارد. این نوع سیستم ها عموما در فضاهای تجاری و بزرگ کاربرد دارند. گرچه که فرایند تولید سرمایش در این سیستم تهویه مطبوع مشابه اسپلیت ها می باشد اما لازم به ذکر است که قابلیت تقسیم هوای مبرد میان چند یونیت را دارند.

این سیستم دارای چهار بخش اصلی است:

  1. کمپرسور
  2. کندانسور
  3. شیرانبساط
  4. اواپراتور

سیکل تبریدی به این شرح دارند:

  1. ابتدا مبرد با فشار پایین در اواپراتور گرمای فضا را جذب کرده و آن را به گاز بدل می کند.
  2. پس از آن گاز مبرد با ورود به کمپرسور دچار افزایش دما و فشار می شود.
  3. کندانسور گرمای جذب شده از محیط را از طریق فن بیرون می فرستد و در پی آن گاز مبرد مجددا به حالت مایع درمی آید.
  4. با عملکرد شیر انبساط، دما و فشار مبرد دوباره کاهش می یابد تا در یونیت داخلی مجددا امکان جذب حرارت وجود داشته باشد.
  5. عملکرد مولتی اسپلیت بر اساس تکرار دائم این سیکل است.

مولتی اسپلیت ها دارای چه مزایایی هستند؟

  • دارای قابلیت متصل شدن به پنل های داخلی مختلف (یونیت داخلی دیواری، داکت، کاست سقفی و زمینی)
  • کاهش هزینه های مصرف برق تا 35 الی 40 درصد نسبت به اسپلیتهای معمولی
  • مجهز بودن یونیت های داخلی به کنترل ترموستات به صورت مجزا
  • اشغال فضای کمتر به علت داشتن تنها یک کمپرسور
  • مجهز بودن به کمپرسور چرخشی اینورتر
  •  سرعت بالا در اعمال کاهش دما
  • هزینه نگهداری و مراقبت کمتر
  •  عدم احتیاج به برق سه فاز
  • نصب آسان و راحت

مولتی اسپلیت ها دارای چه معایبی هستند؟

    در کنار مزایای ذکر شده، این نوع سیستم های سرمایشی دارای معایبی نیز هستند که آشنایی با آنها قطعا قبل از خرید لازم است. عدم قابلیت تنظیم دمای هر پنل به صورت جداگانه اصلی ترین ایراد این دستگاه می باشد. در این نوع اسپلیتهای چند پنله دمای تنظیم شده برای یکی از یونیت های داخلی، سایر یونیت ها را نیز شامل می شود. از این جهت، تنها برای فضاهای نیازمند دمای ثابت در کل مکان، این سیستم مناسب محسوب می شود. علاوه بر این، عملکرد تمامی پنل ها کاملا هماهنگ می باشد و در صورت خاموش کردن یک پنل این تغییر بر سایرین نیز اعمال می شود. این موضوع موجب عدم کاربرد این نوع سیستم در فضاهای بزرگ و نیازمند دمای متغیر در هر بخش، مانند دانشگاه ها، بیمارستان ها، سالن ها و… شده است.

     

    مهمترین تفاوت مولتی اسپلیت با کولرگازی در چیست؟

    مهم ترین تفاوت میان این دو دستگاه، در تعداد یونیت های خارجی و نحوه اتصال آنها به یونیت های داخلی است. در کولرگازی ها هر یونیت خارجی تنها قابلیت اتصال به یک یونیت داخلی را دارد. این در حالی است که در مولتی اسپلیتها، هر یونیت خارجی به چند یونیت داخلی متصل می شود. دیگر فرق این دو، مجهز بودن به اینورتر است؛ این امکان در کولر گازی معمولی وجود ندارد. مولتی اسپلیت ها ممکن است دارای این قابلیت باشند.

    ترموستات چیست و چطور عمل می کند؟

    موتورخانه های هوشمند چگونه عمل می کنند؟

    تصفیه آب چرا اهمیت دارد؟

    یونیت ,اسپلیت ,های ,ها ,مولتی ,داخلی ,مولتی اسپلیت ,در این ,می شود ,یونیت داخلی ,اسپلیت ها

    مشخصات

    آخرین ارسال ها

    برترین جستجو ها

    آخرین جستجو ها

    آشپزخونه zhalezibayi شیما موزیک مهارت فروشندگی پرشام کالا بامین تهویه اخبار روز دنیا آسا موزیک فانوس قدیمی انجمن سازدهنی اصفهان